Content

Inspiration

Prabudus rytais, sekmadienių vakarais, Naujųjų išvakarėse, gimtadienio dieną, atėjus pavasariui, atėjus vasarai, atėjus Adventui, atėjus naujiems mokslo metams, atėjus Kalėdoms... Šių ir dar daugybės progų paskatinti neretai pasižadam kažką sau, išsikeliam tikslų. Bet ateina kita diena, kitas vakaras ir norisi tik mesti krepšį į kampą ir tylumoj užmigt. Deja, kartais tas scenarijus kartojasi diena iš dienos, o artėjimas prie savo tikslų taip ir lieka tik vizualizacijų lygyje. Tiesiog pritrūksta motyvacijos. Įkvėpimo. Tad čia norėčiau pateikt kelis įkvepiančius filmus, kelias įkvepiančias citatas, kelias knygas, kelis video. Nes įkvėpimo niekad nebus per daug.

Filmai:
"Dead Poets Society" - puikus filmas skatinantis išnaudoti kiekvieną dieną kaip įmanoma labiau, džiaugtis gyvenimu, ginti savo nuomonę ir idėjas, būti ištikimam sau ir savo svajonėms. Filmas, griaunantis pasenusius rėmus ir stereotipus. Ir čia pat statantis geresnio gyvenimo idėją ir viltį.
"October Sky" - istorija, leidžianti patikėti, kad savo jėgomis gali pasiekti iš pirmo žvilgsnio neįtikėtinų dalykų. Nesvarbu, ką sako kiti, nesvarbu, kaip nerealu tai atrodytų. Siekti savo tikslo, nesustoti, stengtis. Išlaviruoti tarp savo ir šeimos interesų. Tikra istorija apie tikrą ir išpildytą svajonę.
"The Pursuit of Happyness" - vėlgi, tikra istorija, sakanti, kad su didžiuliu ryžtu, daug darbo, daug užsispyrimo gali pasiekti visko, ko tik nori. Nepaisant aplinkybių. Nuostabus filmas, įkvepiantis, pakylėjantis, duodantis daug gerų minčių apmąstymams, taigi, tikrai nepaliekantis abejingų.
"Pay It Forward" - filmas, pasakojantis apie labai gražią idėją, kaip skleisti gėrį. Jei vienas žmogus padarytų po gerą darbą trims žmonėms, o kiekvienas jų dar po tris kitiems ir toji grandinė nusiristų į tolius... Pasaulis taptų gražesnis. Nuoširdu, dėl to labai patraukia. Ir netgi įkvepia pačiam kažką panašaus pradėti.

Video:
Steve Jobs - How to live before you die - įspūdinga kalba. Nepatingėkit išklausyti, įsiklausyti ir pajausti ją. Įvertinti patarimus, įvertinti savo gyvenimą, na, ir tobulėti, žinoma. Visą kalbą rasite čia.
Your secret Štai šis trumpas video apie kasdienybės ir mūsų troškimų grožį. Įkvepiantis nuo pirmos iki paskutinės sekundės.

Knygos:
Jack Kerouac "Dharmos valkatos" - įkvepianti keliauti, užsiimti joga, pamilti gamtą, domėtis budizmu, vertinti tylą ir apmąstymus ir gerti šiltą pieną su medum.
Richard Bach "Tiltas per amžinybę" - daugybę temų apimanti, daugybę idėjų skleidžianti, įtaigi ir graži istorija apie laisvę, santykius, gyvenimo prasmę ir jo grožį. Paprasta ir prasminga.
Alessandro Baricco "Jūra vandenynas" (I/II) - gyva ir paslaptingai žavi istorija apie žmones, jūrą ir jų ryšius. Tobulai tinkanti skaityti prie jūros.
Alessandro Baricco "Novočentas" - nežemiška, patraukli ir įtraukianti. Leidžianti pažvelgti į visą mūsų pasaulį truputį kitu kampu. Miela, svajinga ir pasakiška.

Citatos:
"Don't wish it were easier, wish you were better" - Jim Rohn.
"Stay Hungry. Stay foolish" - Steve Jobs.
"Seize the day!" - "Dead Poets Society".
"A journey of a thousand miles begins with a single step." - Lao-Tzu
"You miss 100% of the shots you never take"  - W.Gretzky.
"You will not do incredible things without an incredible dream." - John Eliot.
"We must constantly look at things in a different way. Just when you think you know something, you have to look at it in another way. Even though it seems silly or wrong - you must try." - "Dead Poets Society".
"What some folks call impossible, is just stuff they haven't seen before." - "What dreams may come".
"Tu niekuomet neturėsi troškimų, kurių nepajėgtum įgyvendinti." - Richard Bach "Tiltas per amžinybę".
"Velniai rautų, gyvenimas begalinis, suvokiat jūs ar ne?! Begalinis." - Alessandro Baricco "Novočentas".
"- Kartais svarstau, ko mes visi laukiame.
Tyla.
- Kad būtų per vėlu, madam." - Alessandro Baricco "Jūra Vandenynas".

***
Papildymas: antroji šio įrašo dalis - Inspiration II.


2 komentarai (-ų):

  1. Labai įkvepianti skiltis. O ką, jeigu ją papildytumėte šiuo taip pat labai įkvepiančiu filmuku?--> (http://www.youtube.com/watch?v=B7r7YY_EO0A)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už idėją! Planuoju parašyti dar vieną tokį įrašą, tiesiog naujų filmų, naujų knygų, filmukų, citatų įdėdama, kad šis įrašas milžiniškas nepataptų :) Tarsi antrą dalį. Tad tuomet paieškosim vietos ir šiam filmukui :)

    AtsakytiPanaikinti

Atradimams

Užsisakyk Šviesu.lt naujienlaiškį

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

Archyvas