Content

Karolis Vyšniauskas: Draugiškumas buvo mano raktas į kitus žmones



Karolis Vyšniauskas yra žurnalistas, kurį pirmąsyk išgirdau vedantį radijo laidą "Man 20-keli". Ši laida man rodosi itin aktuali, nes ji atsigręžia į žmones, dar tik pradedančius profesinę gyvenimo dalį ir besidalinančius ta patirtimi. Taip ši laida teikia stiprybės bei įkvėpimo klausytojams. Tad man Karolio darbas yra prasmingos žurnalistikos pavyzdys, dėl to esu laiminga galėdama jam užduoti keletą klausimų.

Jūsų dėmesiui - Karolis Vyšniauskas.

Kuo norėjote būti užaugęs, kai buvote vaikas?
Norėjau būti VIVA ŠOU vedėju. Užaugau be VIVA ar MTV, bet Lietuvos Televizija (dabar LRT) naktimis rodydavo keistą laidą VIVA ŠOU, kurioje RIP Aurimas Dautartas pristatinėdavo naują VIVA’iška muziką su to meto pop muzikos klipais. Buvau vaikas Suvalkijos provincijoje žiūrintis Missy Elliott – „Get Ur Freak On“, nieko nesuprantantis, bet jaučiantis, kad čia yra kažkas wow.

Kokie įgūdžiai yra svarbiausi jūsų profesijoje ir kaip jums pavyko juos įvaldyti?
Gebėjimas bendrauti su kitais. Paauglystėje supratau, kad esu vidutinis: vidutiniškai protingas, vidutiniškai gražus, vidutiniškai sportiškas. Tad draugiškumas buvo mano raktas į kitus žmones. Supratau, kad jei nesielgi kaip asshole, kiti aplink irgi tampa geresni tau ir atsiveria. Nežinau iš kur išmokau bendrauti, galbūt iš geraširdžių tėvų.

Ką laikytumėte savo didžiausiu pasiekimu ir kokie veiksmai jums padėjo to pasiekti?
Džiaugiuosi „Man 20-keli“ laidų serija Žinių radijuje, kur kalbinau anksčiau eterio praktiškai neturėjusius jaunus progresyvius žmones. Ji jau baigėsi, tačiau, tikiu, paliko žymę. Tai pasiekti padėjo laidos pašnekovai, sutikę ateiti į studiją išsipasakoti ir manęs dėl „nežvaigždžių“ kvietimo į eterį nestabdžiusi radijo komanda.

Kokią įtaką jūsų profesijos pasirinkimas turi jūsų laimei?
Jei jausčiau, kad žurnalistikoje nebesu laimingas, nebetęsčiau.

Kuo užsiimtumėte, jei pinigai neegzistuotų?
Leisčiau savo žurnalą – nišinį, nepataikaujantį, sukuriantį alternatyvią lietuvišką realybę, pilną ilgų tekstų, kuriuos autoriai rašytų po mėnesį ir ilgiau, o fotografai iliustruotų specialiomis fotosesijomis, o ne „reikia nuotraukos“ filosofija. Kaip „New Yorker“. „Vilnietis“ galėtų vadintis tuomet.

Kokį naują įgūdį (susijusį ar nesusijusį su karjera) norėtumėte įgyti per artimiausius metus?
Gaminti įdomesnį vegetarišką maistą nei pašildytos HEINZ pupelės. Tie sojų paplotėliai antra savaitė šaldytuve laukia ir aš vis dar nesugalvojau, ką su jais padaryti.

Jei galėtumėte pasakyti vieną sakinį dvylikamečiam sau, koks sakinys tai būtų?
„Ne, „The Black Eyed Peas“ nėra geriausia visų laikų muzikos grupė.“

Kokios disciplinos dėstymo trūksta mokyklose?
Psichologijos. Kaip nuraminti jaudulį? Kaip veikia nerimas? Kaip suprasti save? Kol nerasi ramybės savyje, tol ir fizika, ir literatūra bus antraeilės.

Koks akademinis ar socialinis aspektas yra svarbiausias žmogaus išsilavinime?
Saugumas. Visų pirma ne fizinis, o toks, kai nebijai pasakyti, kaip jauties ir ką išties galvoji.

Jei vestumėte paskaitą visiems Lietuvos universitetams, apie ką ji būtų?
Apie podcastus ir kodėl studentai turėtų pradėti jų klausyti. Esu podcastų maniakas, net po namus vaikštau su ausinėmis, nuolat pumpuojamas informacijos. Noriu tuo užkrėsti kitus.

Jei per visą likusį gyvenimą tegalėtumėte skaityti vieną knygą, kokia knyga tai būtų?
Haufo pasakos.

Kaip atrodytų jūsų tobula diena?
Tokia, kurios vakare galėčiau pristatyti savo pirmąją knygą – tik dar turiu sugalvoti apie ką ji būtų. Ir parašyti.

"Man 20-keli" laida nuo birželio nebetęsiama, tačiau jos įrašus galite rasti Žinių Radijo archyve http://www.ziniuradijas.lt/laidos/man-20-keli
Daugiau apie Interviu Projektą - https://www.facebook.com/sviesult 


2 komentarai (-ų):

  1. Ačiū už puikius straipsnius, Migle, Jūsų dėka atrandu daug įdomių asmenybių :)

    AtsakytiPanaikinti

Atradimams

Užsisakyk Šviesu.lt naujienlaiškį

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

Archyvas