Content

Kaip šiandieną paversti geriausia gyvenimo diena

Nuotrauka iš asmeninio albumo. Italija, 2013

Kartais rodos, kad turi tiek daug, ir vis tiek kažko trūksta, kad nugyventą dieną pavadintum puikia ar juo labiau geriausia iki šiol turėta. Tad visai sveika tiesiog pamąstyti, kokie komponentai sudaro puikią dieną. Ir atsakyti sau: kaip atrodo tavo ideali diena? Ką reiktų nuveikti, ko pasiekti, su kuo susitikti, ką pamatyti ar išgirsti, kad galėtum dieną įvardinti kaip tobulą? Kokios veiklos, žmonės, patirtys turėtų tave supti? Kuo konkretesni atsakymai, tuo parankiau. Verta ir prisimint visas iki šiol turėtas puikias dienas ir paanalizuot, kodėl jos sukėlė tiek laimės. 

Kai idealios dienos piešinys mintyse jau suformuotas, svarbu išskirti tuos veiksmus ir veiksnius, kurie galėtų papildyti kiekvieną, eilinę dieną. Taigi, pabandyti kiekvieną dieną priartinti kuo arčiau idealios. Pavyzdžiui, mano tobulos dienos variantas yra sudarytas iš kelių pagrindinių dalykų: buvimo su mylimais žmonėmis, naujų erdvių atradimų (kelionių, pasivaikščiojimų lokalių), veiksmų už komforto zonos ribų (ilgų pokalbių su nepažįstamaisiais, neįprastų sprendimų), kūrybinių veiklų. Tad, pavyzdžiui, susipažint su naujais žmonėmis ir pakeliaut su jais būtų puikus laiko praleidimo būdas. Ir taip, laiko dažnai trūksta, tad kartais padėti gali ir pusvalandžio trukmės pasivaikščiojimas ar laiškas, pokalbis su kasdien gatvėj matomais, bet neužkalbinamais žmonėmis ar susitikimas su seniai matytais draugais. Veiklų, esančių arčiau širdies, galima prigalvot begalę, net ir daug laiko neužimančių. Ir jų nepamiršt, o primint sau kas rytą. Tokiu būdu pats tampi savo dienos kūrėju, ir nebėra būtinas nutikimas x ar staigmena y, ar kitokia išorinė aplinkybė - viskas priklauso nuo tavęs. Nė nesvarbu, kokioje šalyje esi, mieste ar kalnuose, vienas ar apsuptas žmonių - galimybės beribės. Ir kai imi daugmaž valdyti situaciją (ar bent taip pradedi manyti), darosi kiek ramiau, randasi pasitikėjimas savim, aplinka ir pasauliu apskritai.

Vien jau paprasčiausias išėjimas laukan atveria tiek galimybių: atrasti (naujas erdves, daiktus, idėjas), susipažinti (su naujais žmonėmis ar aplinka), kurti (fotografuojant, tapant, kitais būdais užsiimant menu ar semiantis tam įkvėpimo). Tad kartais visai verta tiesiog prisiversti kur išeiti. Verta prisiversti pradėti. Skirti penkias minutes užduočiai. Ir štai, praėjus tam laikui veiklos nebesinori paleisti.

Toks sąmoningumas išties gali padėti ištempti save į situacijas, kurios praskaidrintų dieną, ir vis dėlto, kartais verta mest visus minčių sąrašus šalin ir tiesiog sutikt su netikėtais pasiūlymais, tiesiog būt atviram galimybėms. Mes kalbam ne apie tvarkingiausią ar pavyzdingiausią, bet idealią dieną. O tai žodis, kurio prasmė kiekvienam vis kitokia. Tad nė nesinori generalizuoti, nebent patarti nuolat išbandyti ką naujo, neįprasto, netikėto pačiam sau. Netikėtumai, būna, atneša geras dienas. Kartais - pačias geriausias.


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Atradimams

Užsisakyk Šviesu.lt naujienlaiškį

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

Archyvas