Content

PostSecret

Nuotrauka iš asmeninio albumo. Italija, 2013
Ar turite paslaptį? Tokią, kuria su niekuo nesate pasidalinę? Jei taip, galite prisidėti prie bene pasauliniu tapusio projekto PostSecret. Prieš beveik dešimt metų Frank'as, idėjos autorius, sukūrė 3000 atvirukų, raginančių atsiųsti savo paslaptį jam. Atvirukai buvo išnešioti po visą miestą, palikti meno galerijose, bibliotekose tarp knygų. Po kiek laiko Frank'as savo pašto dėžutėje sulaukė pirmųjų paslapčių. Ilgainiui jų srautas vis gausėjo ir galiausiai žmonės ėmė siųsti net savo pačių kurtus atvirukus, siųsti ne tik iš JAV, kur jie pirmiausia buvo platinti, bet iš viso pasaulio. Kai kurie laiškų juokingi, kai kurie - skaudūs, dar dalis - velniškai artimi. Bet visi saviti.

"I'm terrified of not existing."

"My dad died when I was 9 and I convinced myself he'd faked his own death for some reason (undercover agent, chased by mob, etc.) and that he'd come back someday. When I was 12 I found out from my psychiatrist that this is a pretty stupid idea. I'm 25 now. I still wonder when it'll be safe for him to come out of hiding and find me."

"I want to be an artist more than I care about making art"

"I've created over a dozen tee-shirts with quotes and photos from obscure films in hopes that someone will recognize them and be the true-blue best friend that I've always dreamed of."

"In a crowd, (friends, family, strangers) I always wonder which of us will die first."

"Once I was asked by a doctor if I was hearing voices. The voice inside my head shouted: TELL HIM NO!"

"I lied: I want her to save me"

"I gave my vegetarian sister a meal with beef"

"I change my hair so often to make up for the fact that I won't be able to change who I am"

"I leave poetry in library books"

Dalis žmonių vėliau dėkodavo. Už lengvumo jausmą, kurį patiri pasidalinęs paslaptimi. Knygos įžangoje visas projektas net palygintas su psichoterapija, ir išties, nesunkiai galima įžvelgti keletą tokių laiškų gydomųjų savybių. Tai pasidalinimas patirtimi, tai emocijos išraiška, tai būdas pripažinti ir paleisti, galų gale, tai galimybė suvokti žmonių artumą ir panašumą. "The things that make us feel so abnormal are actually the things that make us all the same."

Daugiau atvirukų išvysti ir paslapčių perskaityti galite Frank Warren parengtoje knygoje "PostSecret" arba šio projekto tinklalapyje http://www.postsecret.com/

2 komentarai (-ų):

  1. kažkada esu vartęs albumą su šitais atvirukais, labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei norėtum pamatyt daugiau, naujų kas savaitę vis įkeliama PostSecret tinklalapyje http://postsecret.com/ ir FB puslapyje https://www.facebook.com/postsecret :)

    AtsakytiPanaikinti

Atradimams

Užsisakyk Šviesu.lt naujienlaiškį

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

Archyvas