Content

Gražiausia Kalėdinė animacija

Sninga sninga sninga... Tokiu oru vienas malonumas yra pasinert į Kalėdinę nuotaiką žiūrint senus gerus filmus. Praeitais metais apžvelgiau keletą klasikinių vaidybinių Kalėdinių filmų, o šiemet pasakoju apie šventinę animaciją. Kalėdos - ypatinga šventė vaikystėje, tad Kalėdinė animacija yra savotiškas stebuklas, nardinantis į nostalgiją ir leidžiantis užgimti tai mistinei Kalėdų dvasiai. Žemiau rasite ne tik senosios, bet ir keletą šio amžiaus animacijos pavyzdžių, o taip pat ir daug nė dešimt minučių netrunkančių filmukų. Žiūrėkite patys, prisimindami vaikystę su mėgstamiausiais multikais prie prietemoje švytinčios eglutės, žiūrėkite su vaikais ir stebėkit, kaip švinta jų akys.


Senieji klasikiniai Kalėdiniai animaciniai filmai:

"A Charlie Brown Christmas" (1965) - Čarlis tai mažas berniukas, ieškantis tikrosios Kalėdų prasmės, paskendusios visuotinėje komercijoje. Puiki animacija su trupučiu ironijos, trupučiu naivumo ir būsena, pažįstama daugeliui. Verta.
"How the Grinch Stole Christmas!" (1966) - visiška Kalėdų klasika apie kalnuose gyvenantį piktą Grinčą ir mažuosius Whoville gyventojus. Grinčas nusprendžia pavogti visą Kalėdinę atributiką, bet, kiek žinom, Kalėdos - ne vien daiktai... Graži istorija, ryškios spalvos ir teisingas moralas.
"The Year Without a Santa Claus" (1974) - žaisminga animacija apie netikėtai susirgusį Kalėdų senelį ir jo šiaurės elnius, besistengiančius išgelbėti Kalėdas, paremtas vaikų tikėjimo galia.  ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.
"The Snowman" (1982) - pasakiškai nupieštas filmukas apie Kalėdų naktį atgijusį sniego senį. Tyras džiaugsmas, graži intstrumentinė muzika. Vieninteliai žodžiai šioje animacijoje - tai daina. O veikėjai išsiverčia ir be kalbos. ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.
"Mickey's Christmas Carol" (1983) - garsioji Kalėdų klasika patapusi Charles Dickens istorija apie Skrudžą ir Kalėdų praeities, dabarties bei ateities dvasias. Tik šįsyk visi veikėjai - disnėjaus personažai. Dėmesio verta šventinė pasaka.
"Father Christmas" (1991) "The Snowman" kūrėjų darbas apie britą Kalėdų senelį ir jo veiklas ištisus metus. Įdomus žvilgsnis, smagi istorija ir tas nuostabus momentas, kai viename filme pamatai kitos istorijos ištrauką, tarsi kelios susijungtų (todėl patariu "The Snowman" žiūrėti pirmiausia). ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.
"The Nightmare Before Christmas" (1993) - Tim Burton dovanotas stebuklas, tobulas ne tik Kalėdoms, bet ir Halloween'ui. Kas tos Kalėdos ir kaip jas atgabenti į savo miestą, namus, širdį. Privalomas pamatyti filmas.
"Mickey's Once Upon a Christmas" (1999) - Disnėjaus personažų suvaidintos trys Kalėdinės istorijos. Kas būtų, jei Kalėdos būtų kasdien? Kas teikia daugiausia džiaugsmo per šias šventes? Kas yra geriausia dovana? Pastarojoje istorijoje išgirsite O'Henry kūrinį. Užmeskit akį, beieškodami šventinės nuotaikos. ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.

Naujesnė populiarioji Kalėdinė animacija:
"A Christmas Carol" (2009) - puiki jau minėto kūrinio ekranizacija, paremta moderniomis technologijomis (tai ta animacijos technika, kurioje vaidina tikri aktoriai, kurių garsių pavardžių čia tikrai netrūksta). Režisuota  Robert Zemeckis, ši animacija suteikia tiek estetinį malonumą žiūrint, tiek pamatus jūsų Kalėdinei nuotaikai.
"Prep & Landing" (2009) - Disnėjaus studijos animacinis filmukas apie nykštukus, padedančius Kalėdų seneliui išnešioti dovanas. Stulbinanti jų įranga, jauki atmosfera ir graži žinutė. 20 Kalėdų dvasia prisirpusių minučių.
"Ice Age: A Mammoth Christmas" (2011) - istorija apie mažąją mamutę Peaches su draugais, kurie iškeliauja į Šiaurės ašigalį, pas Kalėdų senelį, kad būtų išbraukti iš neklaužadų sąrašo. Jei mėgstat kitus Ice age serijos filmus - patiks ir šis.
"Arthur Christmas" (2011) - gražus filmukas apie Kalėdų naktį, kai per klaidą viena mergaitė buvo palikta be dovanos. Ir pastangas šią klaidą ištaisyti. Juokingi elfai, originalūs Kalėdų seneliai, moderniosios susisiekimo ir rogių technologijos, pasakiškas laiškų Kalėdų Seneliui kambarys ir, svarbiausia, išgelbėtos Kalėdos.


Trumpametražiai Kalėdinės animacijos filmai:

"Mickey's Good Deed" (1932) - senovinis Mikis ir labai graži Kalėdinė istorinė apie pasidalinimą tuo, kas brangiausia, džiaugsmą dėl kito džiaugsmo. Pažiūrėkit. ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.
"Santa's Workshop" (1932) - ar jums smalsu, kas vyksta Kalėdų senelio dirbtuvėse prieš pat Kalėdas? Peržiūrėjus viskas paaiškės! ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.
"The Night Before Christmas" (1933) - išdainuota pasaka apie nakties prieš Kalėdas stebuklą. ("Santa's Workshop" tęsinys) ČIA galite peržiūrėti šią animaciją. 
"Christmas Comes But Once a Year" (1936) - istorija apie našlaičius ir geraširdį kūrybišką senelį, pasistengusį sukurti jiems Kalėdas. ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.
"Peace on Earth" (1939) - nė 9 minučių nesiekiantis filmukas, nominuotas Oskarui. Atkreipkit dėmesį į išleidimo datą - karas tik prasidėjęs. O filmuke voverė senelis pasakoja, kaip kare išnyko žmonės. Šiurpu, bet taikos šauksmas - neabejotinai išgirstas. Įvertinkim tai, ką turim. ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.
"Tom & Jerry: The Night Before Christmas" (1941) - jei ir jūs jaučiat sentimentus Tomo ir Džerio animaciniams filmukams, tuomet ši Kalėdinė serija - tiesiog privaloma. Jie nekelia nuobodulio net išaugūs, atvirkščiai, džiugina ir šildo širdį. Tikrai, rekomenduoju. ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.
"Rudolph The Red-Nosed Reindeer" (1948) - istorija apie elniuką Rudolfą, kurios scenarijus atpasakojimas garsiojoje dainelėje tuo pačiu pavadinimu, kuri ir skamba filmuko pradžioje. Dėl savo švytinčios raudonos nosies kiti iš jo tik juokėsi, bet kai vieną miglotą vakarą Kalėdų seneliui reikėjo išnešioti dovanas, sušvito Rudolfo žvaigždė. ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.
"Pluto's Christmas Tree" (1952) - dailioje peliuko Mikio papuoštoje Kalėdų eglutėje gyvena pora burundukų, kurių ramybėje negali palikti Mikio šuo Plutas. Bet juk Kalėdos - tai proga susibičiuliauti! ČIA galite peržiūrėti šią animaciją.

O kol saulė dar nenusileidus, išeikit pasivaikščioti. Už lango - tobula Kalėdinė pasaka.
Jaukaus savaitgalio!


3 komentarai (-ų):

Atradimams

Užsisakyk Šviesu.lt naujienlaiškį

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

Archyvas