Content

Austra Skujytė: Mes galim būti laimingi, nepriklausomai nuo to kaip mums sekasi


Austra Skujytė yra lengvaatletė, laimėjusi medalius keliose Olimpinėse žaidynėse, pasiekusi pasaulio rekordą moterų dešimtkovėje ir atstovavusi šalį begalėje kitų čempionatų. Šie pasiekimai yra itin įspūdingi, bet man dar įdomiau, kaip atrodo kelias iki jų ir po jų, bei kokios mintys sukasi galvoje sportininkės, kuri treniruojasi taip atkakliai. Dėl to labai smagu dalintis Austros mintimis.

Jūsų dėmesiui - Austra Skujytė.

Kuo norėjote būti užaugusi, kai buvote vaikas?
Ilgai buvau neapsisprendusi, kuo būsiu. O kai žmonės matydami, kad sekasi sportas sakydavo, kad studijuosiu LKKI, tvirtai atsakydavau, kad ten nestudijuosiu ir pradžioj tikrai ieškojau kitų variantų, tik paskui gyvenime LKKA įgijau magistro diplomą. Bet prieš tai mokinausi piešti, baigiau dailės mokyklą, studijavau “dizainą ir technologijas”. Tačiau galiausiai vistiek tapau trenere.

Kokie įgūdžiai yra svarbiausi jūsų profesijoje ir kaip jums pavyko juos įvaldyti?
Talentas ypač svarbus, bet paskui viską lemia darbas. Sporte labai daug kartų reikia “lipti per save”. Kai atrodo nebegali ir nebeturi jėgų, norisi sustoti, kūnas prašosi poilsio. Sportuoti rimčiau pradėjau 14 metų, bet nuo to laiko kai apsisprendžiau be priežasties nepraleidau nei vienos treniruotės.

Kokią įtaką jūsų profesijos pasirinkimas turi jūsų laimei?
Kasdienybėje išties labai glaudžiai yra susijusi mano nuotaika su tuo kaip sekasi ar nesiseka treniruotėj, su tuo ar esu traumuota ar ne. Jau anksčiau pastebėjau, kad po labai geros pasisekusios treniruotės norisi skraidyti, ir sunku būti laimingai, kai nesiseka. Aš manau, kad mes galim būti laimingi, nepriklausomai nuo to kaip mums sekasi. Tik kartais save reikia tuo įtikinti. Bet čia tikriausiai ne vien tik man taip.

Kuo užsiimtumėte, jei pinigai neegzistuotų?
Manau tuo pačiu, ką darau dabar.

Kokį naują įgūdį, susijusį ar nesusijusį su karjera, norėtumėte įgyti per artimiausius metus?
Išlaikyti pusiausvyrą ir harmoniją visais gyvenimo atvejais.

Jei galėtumėte pasakyti vieną sakinį dvylikametei sau, koks sakinys tai būtų?
“Nebijok būti kitokia, negu visi”.

Kokios disciplinos dėstymo trūksta mokyklose?
Manau, kad trūksta psichologijos, ne Sokrato išminties ir istorijos, bet elementarių psichologijos žinių, kurias būtų galima taikyti praktikoje čia pat mokykloje.

Koks akademinis ar socialinis aspektas yra svarbiausias žmogaus išsilavinime?
Man labai patiko per radiją išgirsta mintis, kad visko, kas mums yra reikalinga, mes išmokstame vaikų darželyje: dalintis, padėti daiktus iš kur paėmei, atsiprašyti, sutvarkyti savo padarytą betvarkę.

Jei per visą likusį gyvenimą tegalėtumėte skaityti vieną knygą, kokia knyga tai būtų?
Ta, kurią skaitau jau trečią kartą iš eilės K. Antarovos “Du gyvenimai”.

Daugiau apie Interviu Projektą - https://www.facebook.com/sviesult  

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Atradimams

Užsisakyk Šviesu.lt naujienlaiškį

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

Archyvas