Content

Vaida Žūsinaitė: Jeigu yra galimybių tobulėti visapusiškai, atskleidžiant savo talentus, reikia nepraleisti tos progos


Ilgų nuotolių bėgikai mano mintyse yra kuo tikriausi ištvermės simboliai, gyvenantys kaži kaip tobuliau, nei kiti - nevengiantys nepatogumo, bėgant jau n-tąjį kilometrą, bėgant per kaitrą ir liūtį, ar keliantis dar prieš auštrą. Vaida Žūsinaitė ne vien nuolatos treniruojasi, bet ir yra pasiekusi tokios įspūdingos garbės kaip Lietuvos atstovavimas Europos čempionate bei Olimpinėse žaidynėse. Tad labai įdomu užduoti Vaidai keletą klausimų apie jos veiklą ir požiūrį į karjerą bei švietimą.

Jūsų dėmesiui - Vaida Žūsinaitė.

Kuo norėjote būti užaugusi, kai buvote vaikas?
Maža buvau gan veikli: ir futbolą žaidžiau, ir lėlėm suknias siuvau, madas demonstravau, mokiau jaunesnius vaikus, buvau kruopšti ir atsakinga... Dabar nepamenu, apie ką tuo metu galvojau, bet neseniai tėvų namuose radau rašinėlį, kuriame rašiau, kad kai užaugsiu būsiu advokate ir ginsiu nekaltus žmones. :) Bet mano kelias mane atvedė iki profesionalios bėgikės.

Kokie įgūdžiai yra svarbiausi jūsų profesijoje ir kaip jums pavyko juos įvaldyti?
Ilgų nuotolių bėgimas daugelio yra vadinamas arklių sportu. Jis reikalauja didelės ištvermės, kuri ugdoma "juodu" darbu. O čia svarbiausia valia, kantrybė, noras tobulėti, tikėjimas savimi. Dar juokaudama sakau, kad bėgantys maratoną žmonės turi "kentėjimo geną", nes kaskart reikia priversti save kentėti, kartais ir visą distanciją - 42kilometrus!

Ką laikytumėte savo didžiausiu pasiekimu ir kokie veiksmai jums padėjo to pasiekti?
Sporte mano didžiausias pasiekimas yra patekimas į Olimpines žaidynes ir ten užimta 37 vieta. Skaičiai nėra įspūdingi, tačiau kai žinau, kiek darbo buvo įdėta, tai labai džiaugiuosi ir tikriausiai pirmą kartą savimi didžiuojuosi. :) Tai pasiekti man padėjo sunkus darbas, tikėjimas ir mano šeimos, draugų ir aplinkinių palaikymas!

Kokią įtaką jūsų profesijos pasirinkimas turi jūsų laimei?
Bėgdama ir tobulindama save jaučiuosi laiminga, nes man patinka įšūkiai ir savo galimybių tikrinimas, tobulėjimo jausmas, patirties kaupimas, išvadų darymas. Be to savo patirtimi dalinuosi su kitais, o tai suteikia dar daugiau džiaugsmo! :)

Kuo užsiimtumėte, jei pinigai neegzistuotų?
Jei pinigai neegzistuotų manau daryčiau tą patį, tik skirtumas tas, kad galėčiau tai daryti ramiai, negalvodama iš kur paimti pinigų, kad galėčiau pragyventi ir užsiimti savo mėgstama veikla.

Kokį naują įgūdį (susijusį ar nesusijusį su karjera) norėtumėte įgyti per artimiausius metus?
Labai norėčiau išmokti fotografuoti, nes nuo mažens tai man labai patinka, o ir draugai fotografai sako, kad "turiu akį". :)

Jei galėtumėte pasakyti vieną sakinį dvylikametei sau, koks sakinys tai būtų?
Labiau tikėk savimi, daryk tai, kas patinka, nebijok bandyti, nebijok suklysti ir reikšti savo mintis. :)

Kokios disciplinos dėstymo trūksta mokyklose?
Mokyklą baigiau prieš 10 metų, dabar net sunku pasakyti kokios disciplinos trūksta, nes mokiausi gerai ir viskas man patiko. Tiesiog galbūt kartais jausdavausi įsprausta į rėmus, neatsiskleidžiau, nors turėjau nuostabią a.a. lietuvių kalbos mokytoją, kuri pastebėjo mano talentą rašyti ir skatino tai daryti.

Koks akademinis ar socialinis aspektas yra svarbiausias žmogaus išsilavinime?
Manau svarbiausia būti žmogišku žmogumi. Na, o jeigu yra galimybių tobulėti visapusiškai, atskleidžiant savo talentus, tai reikia nepraleisti tos progos. Visi esame skirtingi, turime skirtingus talentus ir nevienodas galimybes, bet turime stengtis save tobulinti ir atrasti laimės ir pilnatvės jausmą!

Jei vestumėte paskaitą visiems Lietuvos universitetams, apie ką ji būtų?
Jeigu būtų vienkartinė paskaita, tai ji būtų motyvacinė. Ir dabar bendraudama su jaunimu skaitau pranešimą, kuris vadinasi "Mano sėkmė prasideda mano mintyse", kuriame labiausiai akcentuoju tikslo siekimą, atkaklumą, tikėjimą savimi.

Jei per visą likusį gyvenimą tegalėtumėte skaityti vieną knygą, kokia knyga tai būtų?
Reikėtų ilgiau pagalvoti, bet kažkodėl pirma mintis buvo "Mažasis princas"!

Kaip atrodytų jūsų tobula diena?
Kadangi didžiąją dalį savo metų intensyviai treniruojuosi, keliauju, tai man tobula diena yra tokia, kai nereikia niekur skubėti, kai gali pabusti be žadintuvo, ramiai papusryčiauti, išeiti pasivaikščioti ar tiesiog gulėti pievoje ir nieko neveikti. :)

Daugiau apie Vaidos Žūsinaitės veiklą - http://www.zusinaite.lt/
Daugiau apie Interviu Projektą - https://www.facebook.com/sviesult 


0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Atradimams

Užsisakyk Šviesu.lt naujienlaiškį

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

Archyvas