Content

Diana Lobačevskė: Viskas išsiugdoma per treniruotes - tam reikia laiko, kantrybės ir išmokti išlaukti


Diana Lobačevskė bėga maratonus. Ji atstovavo Lietuvą Londono ir Rio olimpiadose, ji yra laimėjusi keletą įspūdingų tarptautinių bėgimo varžybų, ji yra profesionali sportininkė. Tai ne itin dažnas karjeros pasirinkimas, ir man visada rodosi, kad sportininkai didžių rezultatų pasiekia ne vien fizinėmis treniruotėmis, bet ir nusiteikimu bei požiūriu, ypač sportininkai, kolekcijoje turintys tokius pasiekimus kaip Diana. Dėl to labai įdomu Dianai užduoti keletą klausimų apie jos veiklą ir požiūrį į švietimą, profesiją bei tobulėjimą.

Jūsų dėmesiui - Diana Lobačevskė.


Kuo norėjote būti užaugusi, kai buvote vaikas?
Užaugusi labai norėjau būti daktare.

Kokie įgūdžiai yra svarbiausi jūsų profesijoje ir kaip jums pavyko juos įvaldyti?
Mano profesijoj labai reikalinga ištvermė, valia, užsispyrimas, mokėjimas kontroliuoti save didžiuliam nuovargy. Ištvermę turiu jau nuo prigimties, man daug nereikia pastangų ją lavinti, aš tiesiog visada jaučiau didelį malonumą bėgdama ilgus nuotolius.Visa kita - valia, užsispyrimas, mokėjimas daryti per "negaliu" - viskas išsiugdoma per treniruotes. Tam reikia laiko, kantrybės ir išmokti išlaukti.

Ką laikytumėte savo didžiausiu pasiekimu ir kokie veiksmai jums padėjo to pasiekti?
Visi mano nubėgti maratonai yra mano didžiausias pasiekimas, kodėl? O todėl, kad kiekvienas Maratonas man ypatingas, su savom emocijom, nes kiekvienas Maratonas labai skirtingas. Ar tai būtų nevykęs prabėgtas Maratonas ar laimėtas - man bet kuriuo atveju neša džiaugsmą, patirtį. Ir kirtus finišo liniją jautiesi tiesiog ypatingai! Tik nuoseklus darbas, mylėjimas to, ką darai, rėžimas ir tikslo siekimas duoda saldžių vaisių.

Kokią įtaką jūsų profesijos pasirinkimas turi jūsų laimei?
Jeigu manęs paklaustų "ar tu laiminga?", aš atsakyčiau LABAI!!!! Nes turiu užsiėmimą, kurio negalėčiau pavadinti darbu, nes aš su didžiausiu noru viską darau ir kiekviena treniruotė man atneša gerų emocijų, nesvarbu, kad kažkurią dieną tau nesibėga ar esi pervargus, bet kaip ir sakiau, - man didžiausias malonumas yra tame, kokią aš gaunu patirtį, kiek sugebu jausti savo kūną, mokėti valdyti save sunkiose situacijose. Tas ir neša laimę.

Kuo užsiimtumėte, jei pinigai neegzistuotų?
Bėgiočiau vis tiek. Bet aišku, jeigu nebūtų pinigų, reiškia, reikėtų pragyventi kitaip. Manau važiuočiau prie jūros ir būčiau žvejė. Man patinka vanduo, jūros ošimas.

Kokį naują įgūdį (susijusį ar nesusijusį su karjera) norėtumėte įgyti per artimiausius metus?
Labai norėčiau, kad daugiau laiko skirčiau mokslams, savęs tobulinimui.

Jei galėtumėte pasakyti vieną sakinį dvylikametei sau, koks sakinys tai būtų?
Visko gyvenime išmok išlaukti!

Kokios disciplinos dėstymo trūksta mokyklose?
Manau dabar jaunimas auga labai protingas, bet jiems trūksta fizinės veiklos. Man labai patinka protingi ir išsilavinę žmonės, bet kai jie fiziškai yra silpnesni už savo močiutę, tai jau ženklas, kad reikia kūną savo mylėt, prižiūrėt ir juo rūpintis. Aš nesakau, kad reikia tapti profesionaliu sportininku ir plušti bei prakaituoti kasdien. Bet pasportavus viskas pagerėja - ir savijauta, ir koncentracija, ir kūnas tvirtesnis, o tai reiškia, kad esi Sveikas.

Koks akademinis ar socialinis aspektas yra svarbiausias žmogaus išsilavinime?
Mokėjimas klausyti.

Jei vestumėte paskaitą visiems Lietuvos universitetams, apie ką ji būtų?
Aišku ji būtų apie sportą, apie tikslo siekimą, apie žmogaus kūno gebėjimus kritinėse situacijose, apie tai, kaip nebijoti svajoti.

Jei per visą likusį gyvenimą tegalėtumėte skaityti vieną knygą, kokia knyga tai būtų?
Tai būtų savęs tobulinimo knyga.

Kaip atrodytų jūsų tobula diena?
Mano tobula diena: ramus rytas su kavos puodeliu, po to būtų treniruotė - pora valandų bėgimo, dušas, pietūs, poilsis, knygos skaitymas. Po pietų vėl treniruotė porą valandų, vakarienės ruošimas su savo šeima, dienos įspūdžių pasidalinimas ir saldus miegas.

Daugiau apie Interviu Projektą - https://www.facebook.com/sviesult/ 

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Atradimams

Užsisakyk Šviesu.lt naujienlaiškį

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

Archyvas