Content

Penkeri!

Nuotrauka iš asmeninio archyvo. Jungtinė Karalystė, 2013
Būkite pasveikinti! Olandams apsilankius draugo gimimo dienos šventėje, jie vieni kitus (ne vien laimingąjį draugą!) sveikina gimtadienio proga, ir iš tiesų, juk šventė, o su švente dera sveikinti kiekvieną sutiktąjį. Tad šiandien su šio tinklaraščio penkmečiu sveikinu ir jus. 

Naršiau savo nuotraukų archyvus ieškodama kokio įamžinto vaizdo simbolizuojančio penkis. Skaičiumi, žodžiu, delnu, romėniška V. Nieko padoraus neradusi (bet praleidusi gerokai per daug laiko žvalgydamasi į pastarųjų poros metų kadrus) suvokiau, kad laikrodis būtų visai neprasta iliustracija. Ne tokia tiesioginė kaip "penki", bet mes juk išsilavinusi publika ir gebam įžvelgti perkeltines prasmes, o būtent jas ir siūlė ta netikėtai užsitęsusi simbolio paieška, nes suvokiau, kiek vietų pabūta, kiek žmonių sutikta, kiek istorijų išgirsta vos kelis kartus žemei spėjus apsisukti aplink saulę. 

Ir šio tinklaraščio turinys juda kartu su mano nuotraukų ir veiklų archyvais. Prieš metus buvo daug kelionių, artimų ir tarpžemyninių. Tuo tarpu pastarieji metai buvo kiek sėslesni, ieškant idėjų ir atradimų šalia namų (ignoruojant faktą, kad namais patapo bent dar vienas taškas žemėlapyje). Sakyčiau, tekstų atžvilgiu - patys kokybiškiausi metai, tikrai. Daugiau rašymo remto idėja ir patyrimu, o jei mintis pašalinė - tuomet iš kokios velniškai išmintingos knygos. Jei norite tuo įsitikinti, štai sąrašas mano pačių mėgstamiausių pastarųjų metų tekstų:

Visa rodosi rašyta, juolab išgyventa, taip seniai. Ir tame yra tiesos, mat žiemą ėmiausi idėjos, kuri rangėsi mintyse jau seniai ir pagaliau tapo kūnu internetinėje erdvėje. Sukūriau tinklalapį, kuriame rašau ieškodama bendrų sankirtos taškų tarp mokslo ir filosofijos, minties ir materijos, analizuodama juos kartu ir atskirai. http://www.incircles.org/ laukia jūsų apsilankymų ir tikrai nuoširdžiai didžiuojuosi jo egzistavimu. 

Taip, pastaruoju metu tekstai čia pasirodo rečiau, bet turiu planų susijusių ir su šios erdvės atnaujinimu, nes čia yra itin jauki terpė dalintis mintimis ir atradimais, nes šių tekstų skaitytojai yra tokie nuoširdūs dalintis pamąstymais ir dosnūs gražių žodžių. Tad kiti metai bus dar labiau grįsti idėjų tekstais, pačios temos laisviau vaikščios tarp The Pursuit of Happiness ir In Circles, kad tekstas iškalbėtų mintį kuo artimesne tau forma.

Tuo tarpu - lenkiuosi dėkodama už atsiliepimus ir padrąsinimus, už per tekstus atrastus žmones ir įkvepiančias pažintis su jais, už siekį rašyti vis tikslingiau ir vertingiau.

Taip kuriam, augam, tobulėjam. 


5 komentarai (-ų):

  1. Sveikinimai su sukaktimi :) Visada labai smagu čia užsukti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū tau už tekstus! Ir su gražiu gimtadieniu visus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikinimai nuo mūsų ;) tavo tekstai įkvepia!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Jolanta! Labai gera tai girdėt iš jūsų.

    AtsakytiPanaikinti

Atradimams

Užsisakyk Šviesu.lt naujienlaiškį

Vardas

El. paštas *

Pranešimas *

Archyvas